APK

Een APK check, of netter gezegd, een Apk-keuring is verplicht. Sterker nog.... het is verboden om rond te rijden in een auto waarvan de Algemene Periodieke Keuring (APK) al is verlopen.

Wanneer?

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een dieselauto is dat drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na die eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken.  Wanneer uw auto al eerder is gekeurd, kunt u uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is uw auto maximaal 14 maanden APK gekeurd..... of doe de kentekencheck:

 

De APK is een momentopname om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk!

Is het weer bijna tijd voor de APK keuring van je auto? Veel van onze klanten kiezen ervoor de APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Bij La Scuderia is de APK keuring transparant en overzichtelijk. Blijkt uit de APK dat er reparaties noodzakelijk zijn die níet bij de onderhoudsbeurt zijn inbegrepen? Dan nemen wij contact met je op vóór wij deze reparaties uitvoeren. 

Kosten:

1. APK keuring benzine of LPG auto € 39,95
Prijs is inclusief viergasmeting/EOBD check en afmelden bij de RDW 

2. APK keuring diesel of bedrijfsvoertuig € 69.95
Prijs is inclusief roetmeting/EOBD check en afmelden bij de RDW 

3. Gratis APK in combinatie groot onderhoud
Bij ons betaald u niets voor de APK keuring, het afmelden of roetmeting in combinatie met een grote onderhoudsbeurt. Waarom? Omdat het simpelweg service is.... daarom.

*De prijzen is exclusief eventuele reparaties en nieuwe onderdelen.